fbpx

CRVENI ALARM, GUŠIMO SE! JADNA NAŠA PLUĆA!

CRVENI ALARM, GUŠIMO SE! JADNA NAŠA PLUĆA! 2

𝐂𝐑𝐕𝐄𝐍𝐈 𝐀𝐋𝐀𝐑𝐌, 𝐆𝐔Š𝐈𝐌𝐎 𝐒𝐄! 𝐉𝐀𝐃𝐍𝐀 𝐍𝐀Š𝐀 𝐏𝐋𝐔Ć𝐀! 𝐊𝐚𝐨 𝐝𝐚 𝐧𝐚𝐦 𝐤𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚 𝐧𝐢𝐣𝐞 𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐧𝐚, 𝐬𝐚𝐝 𝐧𝐚𝐦 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐢 𝐢 𝐎𝐕𝐀 𝐎𝐏𝐀𝐒𝐍𝐎𝐒𝐓, 𝐚 𝐞𝐯𝐨 š𝐭𝐚 𝐧𝐚𝐬 š𝐭𝐢𝐭𝐢 𝐨𝐝 𝐨𝐛𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐧𝐣𝐞!

 

CRVENI ALARM, GUŠIMO SE! JADNA NAŠA PLUĆA! 3

 Porast broja ljudi pozitivnih od korone jasno nam stavlja do znanja da ovaj virus ne posustaje i da ne smemo da se opuštamo. To znači da mere na koje epidemiolozi konstantno skreću pažnju, a naročito nošenje maski, treba poštovati.
Ipak, ova konkretna mera ne može da nas zaštititi od još jednog „neprijatelja“ koji nam, za razliku od korone, nije stran i s kojim se susrećemo čim krenu hladniji dani. Pogađate, to su polutanti iz vazduha, među kojima su najopasnije suspendovane PM čestice, a čije prisustvo u vazduhu dovodi do njegovog zagađenja.
Vazduh je poslednjih dana ocenjen kao nezdrav u nekoliko gradova u Srbiji, a Beograd je danas na petom mestu po zagađenosti u svetu!
Današnje zagađenje vazduha je nezdravo, a prisutnost PM 2,5 čestica je 169!
CRVENI ALARM, GUŠIMO SE! JADNA NAŠA PLUĆA! 4
Preporuke su da se zbog količine PM 2,5 čestica u vazduhu danas čak ne izlazi napolje i upozorava da „kod svih građana mogu da se jave posledice po zdravlje, blaže ili jače“. Ipak, posebno su ugrožene osetljive grupe.
Iako zagađenje vazduha i korona virus na prvi pogled nisu povezani, jasno je da su u slučaju povećanog aerozagađenja, koje našu zemlju tek očekuje kada se zahukta grejna sezona, najugroženije upravo one kategorije stanovništva koje inače treba najviše da se paze infekcije izazvane kovidom. Osim toga, još jedna činjenica je očigledna – i loš kvalitet vazduha i korona virus najviše su štetni po isti organ, pluća.
Kad se ukrste korona i štetne čestice iz vazduha…
Istraživači Harvardske škole za javno zdravlje iz Bostona su još u aprilu, tokom prvog talasa pandemije, otkrili da povećanje od samo jednog mikrograma po metru kubnom PM čestica utiče na porast smrtnosti od virusa korona za čak 15 odsto.
Baš kao što se upozorava na susret korone i sezonskog gripa, isto je tako važno pratiti period u kojem nas pored virusa, očekuje i zagađenje vazduha.
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je u junu ove godine da visok stepen zagađenja vazduha može da bude faktor rizika kod teških slučajeva obolelih od korona virusa, te i da povećava i rizik od umiranja. Ističe se i da su posebno na udaru hronični bolesnici.
Pobedite nevidljive neprijatelje – koronu i patogene iz zagađenog vazduha!
Therapy Air® iOn je jedinstven prečišćivač vazduha koji poseduje sistem moćnih filtera koji uklanjaju 99,99% otrovnih čestica iz vazduha, viruse, bakterije i toksične supstance. Zahvaljujući patentiranom petostepenom sistemu filtera Therapy Air iOn uklanja i najsitnije čestice iz vazduha, među kojima i kancerogene čestice PM2.5 i PM10.
U aprilu 2020. godine dobio i zvanični sertifikat koji potvrđuje da ovaj prečišćivač eliminiše korona virus iz vazduha i na taj način sprečava širenje infekcije. Ispitivanje uređaja sprovedeno je u Nemačkoj od strane sertifikovane inženjerske laboratorije GUI.
Sertifikat Allergy-Friendly product potvrđuje da se Therapy Air iOn posebno preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci i tinejdžerima, jer otklanja sve organske i neorganske izazivače alergija.
Ovaj sofisticirani, visokoefikasni prečišćivač i jonizator vazduha proglašen je najboljim prečišćivačem vazduha u zatvorenom prostoru na globalnom tržištu (nezavisno istraživanje expertentesten.de, Nemačka, 2016, 2019, 2020. godine).
Aparat možete da naručite OVDE

Оставите коментар