fbpx

Zašto je potreban prečišćivač vazduha za poslovne prostore?

Zašto je potreban prečišćivač vazduha za poslovne prostore? 2

Čist vazduh je osnovni uslov za život i zdravlje ljudi. Danas možemo poboljšati kvalitet vazduha koji udišemo u svakom zatvorenom prostoru i radnom okruženju.

Naravno, postoji mala začkoljica. Caka. Potrebno je samo da nabavite adekvatan prečišćivač vazduha za poslovne prostore ili druge površine. To je način da se u zagađenom prostoru diše slobodno i punim plućima.

Uređaj za prečišćavanje vazduha za radne prostore postaje sve traženija roba. Razlog? Previše vremena provodimo u zatvorenom prostoru i gle čuda baš na radnom mestu, u poslovnom okruženju.

Šta je rešenje? Ili koja rešenja nam se nude?

Ona najnovija, u trendu se svode na multifunkcionalne prečišćivače, koji imaju nešto što obični prečišćivači vazduha nemaju.

Ako znamo da je investicija u ove uređaje reda veličine nekoliko stotina eura, treba da umemo da napravimo odabir najboljih i najekonomičnijih aparata.

I otkrićemo vam jako važnu tajnu. Naša pluća zaslužuju najčistiji I najbolji vazduh gde god da se nalazimo a pogotovo u poslovnom prostoru gde provedemo užasno mnogo vremena.

 

Da li je prečišćivač vazduha zaista neophodan za poslovne prostore?

 

Čovek u proseku provede oko 8 časova na svom radnom mestu, 5 ili 6 dana u nedelji. Tokom tog boravka kolege i klijenti izdišu štetne materije i viruse koji cirkulišu vazduhom pa je rezultat često lančano razboljevanje i prenos bolesti.

Ne zaboravimo ni aero-zagađenja i važnosti da se ona neutrališu a koja se javljaju kod uslužnih delatnosti kao što su:

 • Frizerski saloni;
 • Pekare;
 • Mesare;
 • Prodavnice;
 • Ambulante, ordinacije, bolnice, klinike;
 • Veterinarske stanice;
 • Igraonice;
 • Štamparije;
 • Kafići;
 • Vrtići i škole

Dakle, kada se nabavi adekvatan, profesionalan prečišćivač vazduha od njega očekujemo da bude efikasan i da brzo prečisti sav vazduh koji cirkuliše, a štetne materije zadrži na svojim filterima ili ih razgradi na drugi način.

Ni provetravanje nije rešenje jer se vazduh napolju klasifikuje kao štetan za udisanje, u jesen i zimu ovako je skoro svaki dan. Prepun je opasnih PM čestica.

Osim toga, dolazi nam zima koja će ljude još više zadržati u unutrašnjem prostoru i zato je dobro pronaći odgovor na pitanje koji prečišćivač vazduha može da pomogne?

 

Multifunkcionalni prečišćivač vazduha za poslevne prostore – snažan i efikasan u svim izazovima

 

Zepter prečišćivač vazduha, Therapy Air iOn, je inovativni višefunkcionalni aparat koji filtrira, prečišćava i obogaćuje vazduh negativnim jonima.

Zašto je potreban prečišćivač vazduha za poslovne prostore? 3

Tehnološki superioran prečišćivač i jonizator vazduha sa hi-tech sistemom filtriranja,
koji efikasno eliminiše 99,99% zagađivača u zatvorenom prostoru!

Šestostepeni multifunkionalni prečišćivač vazduha uspešno neutralizuje štetne čestice, prečisti ih, odnosno razgradi i za rezultat daje vazduh zdrav za udisanje.

Zašto je potreban prečišćivač vazduha za poslovne prostore? 4

Prečišćavanje se obavlja u 6 faza:

 1. kada se vazduh pomoću snažnog filtera uvuče u prečišćivač on prvo prolazi mehaničko čišćenje od dlaka, krupnih čestica prašine i polena, zahvaljujući predfilteru – antistatički filter
 2. taj vazduh dalje, u drugoj fazi, prolazi kroz antibakterijski filter koji uklanja preostale čestice prašine zajedno sa bakterijama većim od jednog mikrona.
 3. HEPA filter klase H13 temeljno uklanja 99,995% čestica iz vazduha, kao što su: prašina, polen, spore buđi, čestice dima, izlučevine grinja, duvanski dim, pa čak i gasove koji nastaju prilikom upotrebe kamina i izduvne gasove od automobila.
 4. u četvortoj fazi, antialergijski filter koji sadrži mešavinu srebra i apatita (antibakterijskog agensa) uklanja organske i neorganske alergene, a posebno je uspešan u uklanjanju bakterije Legionele, koja je posebno opasna za bebe. Filter sadrži ekstrakt lišća ginko bilobe, koji je vrlo efikasan kod astme, plućnih bolesti i problema sa cirkulacijom, a takođe eliminiše uzročnike alergija, viruse gripa i bakterije;
 5. kao peti nivo filtriranja tu je filter sa aktivnim ugljem. Zahvaljujući velikoj moći upijanja, ovaj filter sa aktivnim ugljem uspešno uklanja mirise hrane, otrovne gasove, neprijatne mirise.
 6. konačno, pročišćeni vazduh ulazi u poslednju i najvažniju fazu, a to je obogaćivanje vazduha negativnim jonima. U turbo načinu rada Therapy Air iOn generiše 1 236 000 negativnih jona po centrimetru kubnom.  Visoka koncentracija negativnih jona se u prirodi nalazi samo pored vodopada, reka, jezera, šuma i planina – upravo na mestima gde se osećate najbolje. Negativni joni neutrališu pozitivne jone u vazduhu (koji nepovoljno utiču na opšte stanje organizma, imunitet, raspoloženje i produktivnost).

U Rusiji su ovakvi prečišćivači najzastupljeniji u zdravstvenim ustanovama, a najviše u operacionim salama jer je tu važno da vazduh bude sterilno čist. Nije pronađen bolji sistem od Therapy Air Ion-a.

Po oceni nemačkih stručnjaka Experten Testen, Therapy Air Ion je proglašen za NAJBOLJI prečišćivač vazduha na globanlnom tržištu (2016-2021) u konkurenciji sa prečišćivačima poznatih svetski proizvođača.

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

Sertifikovan da ispunjava naučne zahteve za eliminaciju virusa Covid 19.

 

Jedini prečišćivač sa sertifikatom da eliminiše mikrobe koje se prenose putem tzv. kapljične infekcije, uključujući SARS-CoV-2 iz vazduha (GUI – lab Nemačka).

Sertifikat korona virus GUI lab Zepter Therapy Air Ion preciscivac vazduha corona virus

 

Sertifikovan da ispunjava naučne zahteve za eliminaciju alergena.

 

alergije sertifikat preciscivac vazduha zepter therapy air ion jonizator hipoalergijski

 

Najnoviji sertifikat iz Poljske, Alergy – Friendly sertifikat predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha.

✓ Ublažava simptome astme

(olakšava disanje, umiruje kašalj i gušenje)

✓ Smanjuje simptome alergija

(redukuje napade kijanja, curenje i svrab u nosu, peckanje očiju)

✓ Olakšava infekciju disajnih puteva

(smiruje glavobolje kod zapušenog nosa, ublažava virusne i bakterijske infekcije, smanjuje simptome hroničnog i alergijskog rinitisa, sinuzitisa, bronhitisa, upale pluća…)

Poslovni prostori se razlikuju od kuća po tome što cirkuliše veći broj ljudi i uz češće otvaranje spoljnih vrata i prozora. Zašto je to bitno naglasiti?

Vazduh napolju, doprinosi još većem zagađenju pa je to još jedan činilac koji treba uzeti u obzir pri izboru prečišćivača. Therapy Air Ion prečišćivač vazduha ume da se bori sa omraženim česticama:

 • PM 10
 • PM 2.5

Dakle, uređaj za prečišćavanje vazduha uspešno štiti i od spoljnih zagađivača koji su označeni kao najopasniji i štetni za ljudski organizam.

Sa prečišćenim vazduhom dobija se:

 • Zanemarljiva koncentracija prašine koja se udiše ili zadržava na površinama
 • Uništavanje toksičnih jedinjenja koji dovode do pojave alergija i respiratornih infekcija. Ako Therapy Air Ion nabavite i za stambeni prostor imaćete zaštićene respiratorne puteve u potpunosti, i vas i vaših najmilijih.
 • Čist vazduh donosi bolju cirkulaciju što donosi veći nivo energije. Zato će radni učinak svih zaposlenih biti neuporedivo bolji.

Prečišćivač vazduha za poslovne prostore je i ukras u radnom prostoru

 

Uređaj je gotovo bešuman, lak za prenošenje ili fiksnu ugradnju. Može da se montira na zid ili prenosi iz prostorije u prostoriju.

Ima elegantan dizajn koji garantuje uklapanje sa svakim stilom radnih prostorija. Postoji u crnoj i beloj boji. Biće lep deo dekora, a ujedno izuzetno važan saveznik u stvaranju zdravijeg okruženja za sve koji borave u njemu.

Mi smo toliko zatrovali životnu sredinu da je postala opasna po naše zdravlje. I dok globalne mere ne daju konkretnije rezultate, jedino nam ostaje da se potrudimo da udišemo zdrav vazduh unutar zatvorenog prostora.

Da li su uređaji za prečišćivanje vazduha rešenje? Neko prelazno rešenje sasvim sigurno jesu. Makar da održavaju vazduh čistim i u najprometnijim poslovnim prostorima, ali i u kućnim uslovima gde ste izloženi zagađivačima. Dišite punim plućima – nabavite najbolji aparat za prečišćavanje vazduha.

Therapy Air Ion prečišćava prostorije do 130m2, maksimalan kapacitet 328m3/h

Garancija 5 godina. Besplatna dostava. 

Zašto je potreban prečišćivač vazduha za poslovne prostore? 5

Zašto je potreban prečišćivač vazduha za poslovne prostore? 6

Naručite ili info putem telefona 0641102380 ili online OVDE  Da li vam je bitno kakav vazduh udišete? Da li želite da unapredite njegov kvalitet u radnom ili životnom prostoru? Istražite ponudu, internet, I obradujte svoje zaposlene i sebe tako što ćete ugraditi prečišćivač vazduha, a zatim podelite vaša iskustva u komentarima.

   

   

  Оставите коментар