fbpx

Zagađenje vazduha u Beogradu: Sada i VIDIMO ono što udišemo!

Zagađenje vazduha u Beogradu: Sada i VIDIMO ono što udišemo! 2

Vazduh u Beogradu je alarmantno loš, a građani su prepušteni sami sebi kad je reč o zaštiti.

 

Gotovo svake večeri, Beograd je obavijen gustom maglom. Ipak, nije reč o pravoj magli, već o zagađenju koje je toliko izraženo da se vidi.

 

Aplikacije za merenje kvaliteta vazduha u ovom momentu upozoravaju da je vazduh u Beogradu alarmantno loš, i upućuju građane da ne otvaraju prozore i da izbegavaju aktivnosti na otvorenom.

Koeficijent zagađenosti na pojedinim mernim mestima u gradu prelazi i 200 jedinica (podsećamo da poslednjih meseci sve češće izbijamo na vrh liste najzagađenijih gradova u svetu).

 

Najsitnije čestice (tzv. PM čestice) koje dospevaju do najsitnijih delova pluća mogu da dovedu do ozbiljnih plućnih oboljenja, kao što su teške infekcije i upale disajnih puteva, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem pluća, pogoršanje bronhijalne astme ili čak karcinom.

 

Kada se PM čestice nađu u najsitnijim delova pluća, one ih oštećuju, ali prelaze i u krvotok, gde cirkulišu dalje po organizmu, npr. u srčani mišić – pa mogu da izazovu oboljenja srca ili do mozga – pa se čak smatra da osim moždanog udara (šloga), mogu da izazovu i neke tipove Alchajmerove bolesti.

 

U skladu sa tim, građani izloženi aerozagađenju – spadaju u „rizične grupe“. Takve osobe, prema naučnim studijama, češće oboljevaju od korona virusa ili završavaju sa fatalim komplikacijama od kovida 19 (SARS-Cov-2).

 

S druge strane, druga vrsta zagađivača u vazduhu – sumpor dioksid i azot oksid, pomešani sa vodom (vlagom) stvaraju jake kiseline, pa ako izlazimo napolje kada je vlaga ili otvaramo prozor u svom domu, mogu da se jave lakši ili ozbljini problemi sa disajnim organima.

 

Za razliku od ostalih virusa kojise prenose kapljičnim putem (što može da zaustavi maska), korona virus i PM čestice lete u vazduhu i opasne su po zdravlje (prenose se putem aerosola).

 

Građanima ostaje samo da pokušaju da se zaštite sami. Savetuje se da prate aerozagađenje, da ne izlaze napolje I da ne vetre prostorije rano ujutru, kada je najveća koncentracija štetnih čestica blizu tla. Po savetu lekara, nabaviti prečišćivač vazduha za svoj dom ili poslovni prostor.

 

Ne čekajte! Zaštitite se od virusa, bakterija, alergena i toksičnih materija na vreme!

 

Therapy Air iOn je patentirani prečišćivač vazduha sa petostepenim sistemom moćnih filtera koji uklanja 99,9% patogena i otrovnih čestica iz vazduha – PM2.5 i PM10, razne toksične supstance i gasove, bakterije, viruse, duvanski dim, prašinu, buđ, polen, grinje, dlake kućnih ljubimaca…

 

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha – od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

U aprilu ove godine, prestižna nemačka laboratorija GUI lab, izdala je sertifikat koji dokazuje da Therapy Air iOn eliminiše čak i SARS-CoV-2, odnosno koronavirus iz vazduha.

 

Sertifikat korona virus GUI lab Zepter Therapy Air Ion preciscivac vazduha corona virus

 

Najnoviji sertifikat – Allergy-Friendly Product Certificate – predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha. Posebno se preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci.

 

sertifikat therapy air ion alergije preciscivac vazduha jonizator

 

Ovaj uređaj je i jonizator (generator negativnih jona). Generiše 220,000 negativih jona/cm3, što ima blagotvorni uticaj na kompletno psihofizičko zdravlje čoveka.

 

Therapy Air Ion je neophodan za sve zatvorene prostore gde ljudi borave – žive, rade, jedu, spavaju tj. kuće, stanove, kancelarije, škole, vrtiće, ugostiteljske objekte, zdravstvene ustanove, sportske i rekreativne centre itd.

 

GARANCIJA 5 GODINA!

 

DIŠITE ZDRAVO I BEZBEDNO U ZATVORENOM PROSTORU!

Naručite aparat OVDE

Оставите коментар