fbpx

Dugotrajna izloženost česticama čađi i prašine u vazduhu (PM10, PM2,5) uzrok je porasta broja obolelih od kardiovaskularnih, respiratornih i malignih bolesti.

Dugotrajna izloženost česticama čađi i prašine u vazduhu (PM10, PM2,5) uzrok je porasta broja obolelih od kardiovaskularnih, respiratornih i malignih bolesti.

ALARMANTNO! PM čestice u vazduhu (PM10, PM2,5) uzrok su porasta broja obolelih od kardiovaskularnih, respiratornih i malignih bolesti.

 

Svake godine od posledica izloženosti zagađenom vazduhu u Srbiji UMRE više od 5.400 ljudi, pokazalo je istraživanje Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut” i SZO.

 

PM10 i PM2,5 čestice direktno napadaju respiratorni sistem i deponuju se u najdubljim delovima pluća.

 

Najviše su ugrožena deca, trudnice, stare osobe i hronični bolesnici.

 

Ali šta su uopšte PM čestice?

 

PM čestice – suspendovane čestice – Particulate matter, poznate kao nevidljive ubice iz vazduha i prestavljaju prašinu manju od 10 mikrona, mešavinu čvrstih čestica dima, čađi, prašine i kiseline, uz teške metale poput olova, kadmijuma, nikla i arsena, a nastaju kao posledica kombinovanog uticaja grejanja, saobraćaja i industrije.

 

U prirodi su prisutne i manje – 2.5 pa i 1 mikron.

 

Uz PM10 uvek idu i PM2.5 čestice koje još lakše dospevaju u organizam jer su sitnije, i upravo one sa sobom nose teške metale.

 

PM2.5 čestice su veoma male i one mogu da se uoče samo pomoću mikroskopa.

 

Vlas kose u prečniku je od 50-70 mikrona, dok je PM2.5 čestica 2.5 mikrona – što predstavlja 3% prečnika vlasi kose.

Koje zdravstvene probleme mogu izazvati PM čestice?

 

Zbog male veličine PM čestice se ponašaju kao gas. Prodiru kroz disajni sistem u alveole čak i do krvotoka.

 

U slučaju udisanja, PM čestice skraćuju dah, srce se napreže da bi kompezovalo smanjeni unos kiseonika i pri tom se iscrpljuje.

 

Često mogu izazvati osećaj gušenja čak i napad astme.

 

U slučaju veće koncentracije i dugotrajnoj izloženosti mogu uticati i na povećanju krvnog pritiska, srčanog ili moždanog udara pa i prerane smrti.

 

Čestica PM10 i PM2,5 tokom zime najviše ima na području Beograda, Užica i Valjeva.

 

Zaštitite se na vreme! Obezbedite čist vazduh makar u zatvorenim prostorijama, u kojima zimi provodite najviše vremena!

 

Therapy Air iOn je patentirani, jedinstven prečišćivač vazduha i generator negativnih jona sa petostepenim sistemom moćnih filtera koji uklanja 99,9% patogena i otrovnih čestica iz vazduha – PM2.5 i PM10, razne toksične supstance, bakterije i viruse.

 

Ovaj uređaj za prečišćavanje i jonizovanje vazduha u sebe praktično „uvlači” štetne čestice i mikroorganizme iz naše sredine, i na taj način uklanja brojne opasne materije koje se prenose vazduhom.

 

Takođe, Therapy Air Ion smanjuje prašinu u kući, a uklanja i opasne čestice iz duvanskog dima.

 

Ovaj 2 u 1 uređaj (prečišćivač i jonizator vazduha) je izuzetno koristan za sve članove porodice, a posebno u onim domaćinstvima u kojima ima beba ili ljudi koji pate od alergija.

 

therapy air ion 5 filtera antistaticki antialergijski hepa antibakterisjki filter od aktivog uglja

 

Brojne studije pokazale su da prečišćivač vazduha/jonizator može biti i velika pomoć u eliminaciji bakterija i virusa.

 

U aprilu ove godine, prestižna nemačka laboratorija GUI lab, izdala je sertifikat koji dokazuje da Therapy Air iOn eliminiše čak i SARS-CoV-2, odnosno koronavirus iz vazduha.

Sertifikat korona virus GUI lab Zepter Therapy Air Ion preciscivac vazduha corona virus

 

Dokazano eliminiše mikroorganizme iz vazduha (sertifikat GUI, Nemačka, 2020) – najsitnije čestice kao što su fina prašina, bakterije, grinje i virusi.

 

Ovaj aparat je 3 puta do sada proglašen za najbolji prečišćivač vazduha od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Još jedan sertifikat stigao je ove godine iz Poljske (sertifikat Allergy-Friendly product).

 

sertifikat therapy air ion alergije preciscivac vazduha jonizator

 

Najnoviji sertifikat iz Poljske, Alergy – friendly product predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha.

 

Posebno se preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci.

Therapy Air iOn prečišćava prostorije do 130m2.

 

Garancija na Therapy Air iOn je 5 godina.

Naručite aparat OVDE

Оставите коментар