fbpx

Zagađenje vazduha: PROTESTI u centru Beograda

zagadjenje vazduha protesti preciscivac vazduha beograd jonizator zepter therapy air ion zagadjen beograd

U centru Beograda danas je održan protest za „bezopasan vazduh“, a organizovala ga je inicijativa „Eko straža“. Zatraženo je, između ostalog, usvajanje mera protiv zagađenja vazduha i za adekvatno informisanje javnosti.

 

 

Okupljeni su od Slavije u protestnoj šetnji u koloni otišli do zgrade Vlade, gde su ostavili zahteve za nadležne u Nemanjinoj 11. Bojan Simišić iz neformalnog udruženja građana „Eko straža“ naveo je „svake godine od posledica zagađenja umre 15.000 ljudi, što je jedan manji grad u Srbiji“.

Pozvao je građane da daju podršku zahtevima, poput onih da se obezbedi sistematsko, kontinuirano i transparentno praćenje svih relevantnih parametara zagađenja vazduha na celoj teritoriji Srbije, i krivična odgovornost za iznošenje netačnih i zdravstveno opasnih informacija vezanih za zagađenje vazduha.

Na početku kolone okupljeni su nosili transparent „Za Srbiju bez smoga!“. Kolona okupljenih građana blokirala je tokom trajanja skupa saobraćaj u Nemanjinoj ulici.

 

zagadjenje vazduha protesti preciscivac vazduha beograd jonizator zepter therapy air ion

 

Tim povodom se oglasila i ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović koja je ukazala da kvalitet vazduha nije na zavidnom nivou, ali je istakla da je taj problem prisutan decenijama.

– Briga za životnu sredinu i kvalitet vazduha koji svi udišemo je opravdana, ali to nije pitanje koje treba da se zloupotrebljava u dnevnopolitičke svrhe. U cilju poboljšanja kvaliteta vazduha prethodnih godina ugašen veliki broj kotlarnica na mazut i ugalj i da država ulaže velika sredstva u izgradnju sistema za odsumporavanje dimnih gasova u energetskom sektoru – rekla je, između ostalog, Vujović.

Za razliku od spoljašnjeg, na unutrašnje zagađenje vazduha možemo da utičemo, jer smo sami odgovorni za kvalitet vazduha u svom domu.

Osim prašine i zagađenja, u vazduhu koji kruži u našem domu se nalaze i raznorazni virusi, koji zavisno od njihove veličine, mogu dugo da ostanu u vazduhu.

Obično je dobro provetravanje doma dovoljno da bi se vazduh prečistio, ali u periodu kada je spoljašnje zagađenje veliko – otvaranje prozora nam može samo dodatno kontaminirati vazduh.

Ako ništa ne preduzimamo po tom pitanju, vazduh u zatvorenom prostoru može postati toksičan, prepun alergena i opasnih zagađivača koji remete naše zdravlje.

Therapy Air iOn je patentirani prečišćivač vazduha sa petostepenim sistemom moćnih filtera koji uklanja 99,9% patogena i otrovnih čestica iz vazduha – PM2.5 i PM10, razne toksične supstance i gasove, bakterije, viruse, duvanski dim, prašinu, buđ, polen, grinje, dlake kućnih ljubimaca…

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha – od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

U aprilu 2020 godine, prestižna nemačka laboratorija GUI lab, izdala je sertifikat koji dokazuje da Therapy Air iOn eliminiše čak i SARS-CoV-2, odnosno koronavirus iz vazduha.

 

Sertifikat korona virus GUI lab Zepter Therapy Air Ion preciscivac vazduha corona virus

 

Najnoviji sertifikat – Allergy-Friendly Product Certificate – predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha. Posebno se preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci.

 

sertifikat therapy air ion alergije preciscivac vazduha jonizator

 

Ovaj uređaj je i jonizator (generator negativnih jona). Generiše 220,000 negativih jona/cm3, što ima blagotvorni uticaj na kompletno psihofizičko zdravlje čoveka.

 

Therapy Air Ion je neophodan za sve zatvorene prostore gde ljudi borave – žive, rade, jedu, spavaju tj. kuće, stanove, kancelarije, škole, vrtiće, ugostiteljske objekte, zdravstvene ustanove, sportske i rekreativne centre itd.

 

GARANCIJA 5 GODINA!

 

DIŠITE ZDRAVO I BEZBEDNO U ZATVORENOM PROSTORU!

Naručite Therapy Air Ion OVDE

Оставите коментар