fbpx

Svaki dan udišemo sve zagađeniji vazduh! I Superman bi završio na aparatima!

superman zagadjenje vazduha smesno smesne slike humor preciscivac vazduha jonizator zepter

SUPERMAN nakon 10 minuta leta IZNAD SRBIJE

(Niša, Novog Pazara, Užica, Paraćina, Kragujevca, Valjeva, Šapca, Beograda, Smedereva, Požarevca, Subotice…)

 

„Svaki dan udišemo sve zagađeniji vazduh! I Superman bi završio na aparatima!“

 

Prvi decembarski dani u Srbiji doneli su ekstremno zagađenje vazduha, a zbog krajnje nepovoljnih meteoroloških prilika mnogi gradovi naše zemlje našli su se u poslednjoj, najgoroj zoni zagađenja.

 

Pogled na mapu Srbije sajta waqi.info tokom predhodnih noći bio je užasavajući. Jer, pored “crvene”, boje na koju smo praktično “navikli” tokom zime i u koju je “obojena” većina gradova Srbije, po pet mesta u našoj zemlji našlo se i u “ljubičastoj” i čak najgoroj, poslednoj “bordo” zoni.

 

Te dve zone, po kvalifikaciji sajta Svetsko zagađenje vazduha koji pokazuje indeks kvaliteta vazduha u realnom vremenu, predstavljaju „veoma nezdrav“, odnosno, „opasan“ vazduh po zdravlje ljudi.

 

U toj poslednjoj zoni zdravstveno upozorenje glasi: „svako može doživeti ozbiljnije zdravstvene posledice“.

 

Neslavni rekorder u „bordo“ zoni po toj kvalifikaciji kvaliteta vazduha (vrednosti veće od 300) bila je okolina Šapca u pravcu Mišara sa indeksom čak 564!

 

„Opasan“ vazduh udisali su i žitelji Subotice (indeks 406), Šapca (376), Borče (466) i Nišlije na Paliluli (330).

 

U „ljubičarstoj“ zoni, koja po kvalifikaciji sajta Svetsko zagađenje vazduha predstavlja „veoma nezdrav“ vazduh (vrednosti veće od 200), pak, našli su se još Smederevo, Požarevac, Šabac ka Pocerskom Pričinoviću i Vračar u Beogradu.

 

Praktično, svi delovi Srbije, gde su dominantni izvori zagađenja individualna ložišta na fosilna goriva i gust saobraćaj, zbog odustva vetra, ali i guste magle koja se spustila na njih, bili „pod udarom“ ekstremnog aerozagađenja.

 

Od svih polutanata u vazduhu koje ugrožavaju stanovništvo Srbije, najopasnije su suspendovane PM čestice (prašina manja od 10, odnosno, 2,5 mikrometara).

 

One predstavljaju smešu dima, čađi, kiseline i teških metala, a nastaju sagorevanjem fosilnih goriva, kao što su auspusi vozila, te grejanje na drva i ugalj.

 

Ove “nevidljive ubice” iz vazduha Svetska zdravstvena organizacija proglasila je odgovornim za preuranjenu smrt 3.600 ljudi svake godine u Srbiji, s obirom da prodirući do pluća i krvotoka, pored respiratornih, izazivaju i kardiovaskulana i maligna oboljenja.

 

Sve više je naučnih studija koje pokušavaju da dokažu povezanost između zagađenja vazduha i koronavirusa, a jedna od njih ocenjuje da bi aerozagađenje moglo da dovede do porasta rizika od umiranja za oko 15 odsto.

 

U aprilu ove godine, prestižna nemačka laboratorija GUI lab, izdala je sertifikat koji dokazuje da Therapy Air iOn eliminiše čak i SARS-CoV-2, odnosno koronavirus iz vazduha.

Sertifikat korona virus GUI lab Zepter Therapy Air Ion preciscivac vazduha corona virus

Therapy Air iOn je patentirani jedinstven prečišćivač vazduha i jonizator vazduha sa petostepenim sistemom moćnih filtera koji uklanja 99,9% patogena i otrovnih čestica iz vazduha – PM2.5 i PM10, razne toksične supstance, bakterije i viruse.

 

Ovaj aparat je 3 puta do sada proglašen za najbolji prečišćivač vazduha od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.godine).

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Najnoviji sertifikat iz Poljske, Alergy – friendly product predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha. Posebno se preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci.

 

sertifikat therapy air ion alergije preciscivac vazduha jonizator

Garancija na Therapy Air iOn je 5 godina.

Naručite aparat OVDE

Оставите коментар