fbpx

STUDIJA – ZAGAĐENJE VAZDUHA I „COVID-19“: Zagađen vazduh povećava stopu hospitalizacija i broj poseta službi hitne pomoći

STUDIJA - ZAGAĐENJE VAZDUHA I „COVID-19“: Zagađen vazduh povećava stopu hospitalizacija i broj poseta službi hitne pomoći 2

STUDIJA – ZAGAĐENJE VAZDUHA I „COVID-19“: Zagađen vazduh povećava stopu hospitalizacija i broj poseta službi hitne pomoći

 

Zagađenje vazduha povećava rizik od mnogih bolesti (toksini iz vazduha mogu da završe u nosu, sinusima, plućima, očima, krvi i drugim organima), a mnoge naučne studije, koje su do sada sprovedene, pokazuju vezu između zagađenja vazduha i smrtnih ishoda kod COVID-19.

 

Zagađen vazduh povećava stopu hospitalizacija i poseta službi hitne pomoći, dodatno opterećujući zdravstveni sistem u vreme COVID-19, jedan je od zaključaka studije BOŠ-a „Zagađenje vazduha i COVID19“ autora Srđana Kukolja, eksperta u oblasti zaštite životne sredine i javnog zdravlja.

 

Zagađenje vazduha identifikovano je kao najveći uzrok bolesti i prerane smrti u životnoj sredini na svetu.

 

Naučni dokazi pokazuju da su kratkotrajna i dugoročna izloženost zagađivačima ambijentalnog (spoljašnjeg) vazduha povezane sa nizom štetnih zdravstvenih ishoda, kao što su veće stope smrtnosti, veći prijem u bolnice i povećan broj ambulantnih poseta.

STUDIJA - ZAGAĐENJE VAZDUHA I „COVID-19 Zagađen vazduh povećava stopu hospitalizacija i broj poseta službi hitne pomoći

Zagađen vazduh čak i kada je malo iznad granice koju preporučuje Svetska zdravstvena organizacija, ima izražene štetne posledice na pojavu astme, bronhitisa, upale pluća i hronične opstruktivne bolesti pluća, gde su bakterije i virusi najprihvaćeniji uzročnici koji štete stabilnosti sistema organa za disanje i pogoršanju infekcije.

 

Nadalje, zagađenje vazduha predstavlja otežavajući faktor za infektivne bolesti uzrokovane nekim virusnim infekcijama, poput gripa A i B, para grip virusa tipa 3, upale pluća i bolesti tipa gripa.

 

Većina pregledanih studija podržava da bi hronična izloženost zagađenom vazduhu mogla učiniti ljude podložnijim bolesti COVID-19, što dovodi do široko rasprostranjenog širenja i smrtnosti od COVID-19.

U aprilu ove godine, prestižna nemačka laboratorija GUI lab, izdala je sertifikat koji dokazuje da Therapy Air iOn eliminiše čak i SARS-CoV-2, odnosno koronavirus iz vazduha.

Sertifikat korona virus GUI lab Zepter Therapy Air Ion preciscivac vazduha corona virus

 

Therapy Air Ion okazano eliminiše mikroorganizme iz vazduha (sertifikat GUI, Nemačka, 2020) – najsitnije čestice kao što su fina prašina, bakterije, grinje i virusi.

 

Ovaj aparat je 3 puta do sada proglašen za najbolji prečišćivač vazduha od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Još jedan sertifikat stigao je ove godine iz Poljske (sertifikat Allergy-Friendly product).

 

sertifikat therapy air ion alergije preciscivac vazduha jonizator

 

Najnoviji sertifikat iz Poljske, Alergy – friendly product predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha.

 

Posebno se preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci.

 

Ovaj uređaj za prečišćavanje i jonizovanje vazduha u sebe praktično „uvlači” štetne čestice i mikroorganizme iz naše sredine, i na taj način uklanja brojne opasne materije i alergene koji se prenose vazduhom –  PM2.5 i PM10, razne toksične supstance, bakterije i viruse.

Therapy Air iOn prečišćava prostorije do 130m2.

 

Garancija na Therapy Air iOn je 5 godina.

Naručite aparat OVDE

Оставите коментар