fbpx

CRNO VIŠE NIJE CRNO: Kako je Agencija za zaštitu životne sredine naprasno “pročistila” vazduh

CRNO VIŠE NIJE CRNO: Kako je Agencija za zaštitu životne sredine naprasno “pročistila” vazduh 2

Vazduh preko noći više nije u najopasnijim – ljubičastoj i crvenoj zoni.

 

Odlučili su da muku reše tako što će da je gurnu pod tepih

 

KADA dođe zima, mnogi stanovnici Beograda, Niša, Užica, Bora i drugih gradova proveravaju nivo zagađenja vazduha i prema tome određuju da li će u šetnju ili će ipak ostati kod kuće.

 

E odnedavno, mnogi su odahnuli jer se vazduh, bar sudeći prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine – pročistio! Ipak, razloga za spokoj nema, jer problem nije rešen, nego je Agencija volšebno snizila kriterijume zagađenja.

 

Ranije je alarmantna količina PM 2,5 čestica bila 90 mikrograma po metru kubnom, a sada je tek na 110 jedinica. U kategoriji „prihvatljivo“ bio je vazduh sa najviše 40 mikrograma, da bi i 55 postalo podnošljivo, a tek preko toga se smatra zagađenim.

 

Eto, ko ne zna kako nestaju problemi, može da uči od Agencije za zaštitu životne sredine.

Vazduh preko noći više nije u najopasnijim – ljubičastoj i crvenoj zoni. Odlučili su da muku reše tako što će da je gurnu pod tepih, a građane da obaveštavaju da crno više nije crno, nego belo ili svetlosivo!

 

Nova pravila nisu utemeljena u propisima vlade, jer i dalje važi uredba koja definiše kriterijume kvaliteta vazduha iz 2013, koja je stroža od nedavno izmenjenog indeksa Agencije.

 

Njihov način rešavanja problema posebno je sporan u trenutku kada bi trebalo da podvuku crtu i sumiraju šta je od onog što su država, lokalne samouprave i preduzeća obećali pre godinu dana – urađeno kad je posredi smanjenje zagađenja vazduha.

 

Korona jeste udarila svom silinom i poremetila mnoge planove. Ali toplane i fabrike su još prošle zime najavljivale da će smanjiti emisiju gasova i sa uglja i mazuta preći na gas.

 

I na to ih treba stalno podsećati.

 

Nije rešenje da se administrativnim trikovima smanjuju alarmantni podaci.

 

U tom slučaju, zagađivačima se daje vetar u leđa, a svima nama oduzima čist vazduh.

I šta da radimo… da se zatvorimo u svoje domove?

 

Ali, šta je sa vazduhom unutra? Korona virus?

 

Iako nevidljivi, brojni mikroorganizmi, virusi i bakterije se prenose upravo vazduhom i zato bi trebalo posebnu pažnju da posvetimo ovom problemu, za koji postoji rešenje – Therapy Air Ion.

Therapy Air iOn je patentirani, jedinstven prečišćivač vazduha i generator negativnih jona sa petostepenim sistemom moćnih filtera koji uklanja 99,9% patogena i otrovnih čestica iz vazduha – PM2.5 i PM10, razne toksične supstance, bakterije i viruse.

 

Ovaj uređaj za prečišćavanje i jonizovanje vazduha u sebe praktično „uvlači” štetne čestice i mikroorganizme iz naše sredine, i na taj način uklanja brojne opasne materije koje se prenose vazduhom.

 

Takođe, Therapy Air Ion smanjuje prašinu u kući, a uklanja i opasne čestice iz duvanskog dima.

 

Ovaj 2 u 1 uređaj (prečišćivač i jonizator vazduha) je izuzetno koristan za sve članove porodice, a posebno u onim domaćinstvima u kojima ima beba ili ljudi koji pate od alergija.

 

therapy air ion 5 filtera antistaticki antialergijski hepa antibakterisjki filter od aktivog uglja

 

Brojne studije pokazale su da prečišćivač vazduha/jonizator može biti i velika pomoć u eliminaciji bakterija i virusa.

 

U aprilu ove godine, prestižna nemačka laboratorija GUI lab, izdala je sertifikat koji dokazuje da Therapy Air iOn eliminiše čak i SARS-CoV-2, odnosno koronavirus iz vazduha.

Sertifikat korona virus GUI lab Zepter Therapy Air Ion preciscivac vazduha corona virus

 

Dokazano eliminiše mikroorganizme iz vazduha (sertifikat GUI, Nemačka, 2020) – najsitnije čestice kao što su fina prašina, bakterije, grinje i virusi.

 

Ovaj aparat je 3 puta do sada proglašen za najbolji prečišćivač vazduha od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Još jedan sertifikat stigao je ove godine iz Poljske (sertifikat Allergy-Friendly product).

 

sertifikat therapy air ion alergije preciscivac vazduha jonizator

 

Najnoviji sertifikat iz Poljske, Alergy – friendly product predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha.

 

Posebno se preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci.

Therapy Air iOn prečišćava prostorije do 130m2.

 

Garancija na Therapy Air iOn je 5 godina.

Naručite aparat OVDE

Оставите коментар