fbpx

Nauka dovodi u vezu korona virus i zagađenje vazduha

Nauka dovodi u vezu korona virus i zagađenje vazduha

 

Korona virus: Zagađenje vazduha povezano sa većim rizikom umiranja od Kovida-19

 

Problem zagađenja vazduha u Srbiji već nekoliko godina privlači sve veću pažnju javnosti, o čemu svedoče i alarmantni podaci o različitim bolestima i broju smrtnih slučajeva uzrokovanih ovom vrstom zagađenja.

 

Pored toga, mnogi naučnici u svetu smatraju da zagađenje vazduha doprinosi i širenju korona virusa, sa kojim se ove godine suočio ceo svet.

 

Brojni naučni radovi ukazuju na to da su ozbiljnije posledice pandemije u područjima koja se suočavaju sa prekomernim zagađenjem vazduha, a Beogradska otvorena škola je priredila analizu odabranih naučnih radova na ovu temu.

 

Kakvi su zaključci naučnih istraživanja?

 

Istraživanja pokazuju da zagađenje vazduha povećava rizik od mnogih bolesti poput hronične opstruktivne plućne bolesti, astme, srčanog oboljenja, karcinoma, dijabetesa i mnogih drugih.

Upravo ove bolesti predstavljaju povećan rizik od teškog ishoda bolesti COVID-19.

 

Kroz analizu različitih studija ukazao se značaj isticanja problema zagađenja vazduha sa aspekta javnog zdravlja.

 

Zagađen vazduh ne utiče samo na pojavu akutnih, hroničnih problema i pojavu prevremene smrtnosti, već predstavlja ekonomsko opterećenje za jednu državu – za zdravstveni, ali i ostale sektore privrede, navodi Srđan Kukolj – ekspert za javno zdravlje i životnu sredinu i autor studije.

Zagađenje spoljašnjeg vazduha na koje utiču meteorološke prilike, stepen industrijalizacije i regionalna topografija, može delovati kao prenosilac zaraze i faktor pogoršanja ozbiljnosti koronavirusa.

 

Relativno mali broj postojećih radova i različite metodologije koje su korišćene pri izradi napisanih radova predstavljaju značajna ograničenja u donošenju jedinstvenog zaključka da postoji povezanost zagađenja vazduha sa bolešću COVID-19, iako većina studija podržava ovu vezu.

 

Kako da zaštitimo sebe i svoje najbliže od korone i zagađenog vazduha?

 

Predstavljamo vam Therapy Air iOn – patentirani prečišćivač i jonizator vazduha.

 

Plašimo se sudara korone i gripa, ali u Srbiji se upravo dešava JOŠ GORA KOMBINACIJA koja utiče na porast smrtnosti od kovida! pm cestice korona virus aerozagadjenje zagadjen vazduh

 

Petostepeni sistem moćnih filtera uklanja 99,99% patogena i otrovnih čestica iz vazduha – PM2.5 i PM10, viruse, bakterije i toksične supstance.

 

Dokazano eliminiše mikroorganizme iz vazduha (sertifikat GUI, Nemačka, 2020) – najsitnije čestice kao što su fina prašina, bakterije, grinje i virusi – kao što je SARS- COV-2, odnosno korona virus.

 

Sertifikat korona virus GUI lab Zepter Therapy Air Ion preciscivac vazduha corona virus

 

Prema istraživanju nemačkih stručnjaka (expertentesten.de, 2016, 2019, 2020) proglašen je najboljim prečišćivačem vazduha na svetu.

 

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Najnoviji sertifikat iz Poljske, Alergy – friendly product predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha. Posebno se preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci.

 

sertifikat therapy air ion alergije preciscivac vazduha jonizator

 

Garancija na Therapy Air iOn je 5 godina.

 

Naručite aparat OVDE

 

Оставите коментар