fbpx

Državna agencija priznala da je izmenila kriterijume – zagađen vazduh sada je prihvatljiv, a mi i DALJE TEŠKO DIŠEMO!

Državna agencija priznala da je izmenila kriterijume - zagađen vazduh sada je prihvatljiv, a mi i DALJE TEŠKO DIŠEMO!

IGRA SA ZDRAVLJEM NAŠIH GRAĐANA.

 

Osetljivi do juče bili upozoreni da ne izlaze napolje, a sad je to u redu?!

 

Posle nekoliko dana ćutanja, Agencija za zaštitu životne sredine (SEPA) priznala je da je pre mesec dana promenila raspon indeksa kvaliteta vazduha, po kojima je dnevni nivo zagađenja PM česticama, najopasnijeg i ključnog parametra zagađanja, ublažen, te je sada vazduh koji je do juče bio okarakterisan kao „zagađen“ sada „prihvatljiv“.

 

Za promenu koju u svojoj novoj vesti naziva “usklađivanjem raspona indeksa kvaliteta vazduha”, SEPA daje objašnjenje da je sprovedena pre mesec dana i to, citiramo, – “kako bi se objedinili podaci sa mernih stanica, pa je bilo neophodno da se primeni isti indeks”.

 

Dakle, praktično pukim izmenama na papiru, nazivali to usklađivanjem ili kako god to drugačije, suština je da su građani Srbiji čistiji vazduh dobli bukvalno preko noći, iako konkretno ništa nije učinjeno da zaista lakše prodišemo.

 

Podsetimo, Beograd je grad koji po svim svetkim parametrima i sajtovima koji mere zagađenja vazduha u realnom vremenu, spada u sam vrh najagađenijih prestonica sveta, posle gradova u Indiji, Pakistanu i Kini, a u Evropi je često i prva na toj neslavnoj listi.

 

A kada se pogledaju i ostali gradovi, a ne samo prestonica, situcija je još gora!

 

Alarmanto zagađen vazduh preko cele godine, a najviše zimi, dišu građani Valjeva, Kosjerćia, Užica, Novog Sada, Subotice, Smedereva, Požarevca, Bora, Niša…

 

To sve potvrđuju i godišnji izveštaji o zagađenju vazduha u našoj zemlji koji pravi upravo SEPA.

Dodatni problem je što se po evropskim standardima vazduh u kojem ima više od 25 mikrograma PM2,5 čestica definiše kao “zagađen”, a u našoj zemlji je sada potrebno da koncentracija ovog najopasnijeg polutanta bude 55 mikrograma, da bi ga dnevni indeks opisao kao “zagađen”.

Da podsetimo, PM čestice su smeša dima, čađi, kiseline i teških metala, a nastaju kombinovanim uticajem grejanja, industrije i saobraćaja.

 

Ove čestice zbog svoje veličine predstavljaju veliku opasnost po zdravlje, jer se dugo zadržavaju u vazduhu i mogu prodreti do krvotoka i pluća, gde izazivaju velike zdravstvene probleme.

Prema najnovijem izveštaju SZO „Stanje globalnog vazduha 2020“, zagađenost vazduha bilo je četvrti vodeći faktor rizika za prevremenu smrt u svetu, čineći skoro 12 odsto svih smrtnih slučajeva, sa više od 6,67 miliona samo u 2019. godini.

 

U Srbiji, prema podacima SZO, samo od prekomerne koncentracije PM2,5 čestica prevremeno umre oko 3.600 ljudi, a više od polovine tog broja su prerano umrli stanovnici Beograda.

 

Šta je rešenje?

 

Kako biste izbegli sve ove probleme, potrebno je da koristite najbolji prećišćivač vazduha na svetu – THERAPY AIR ION!

 

Therapy Air iOn je patentirani, jedinstven prečišćivač vazduha i generator negativnih jona sa petostepenim sistemom moćnih filtera koji uklanja 99,9% patogena i otrovnih čestica iz vazduha – PM2.5 i PM10, razne toksične supstance, bakterije i viruse.

 

Ovaj uređaj za prečišćavanje i jonizovanje vazduha u sebe praktično „uvlači” štetne čestice i mikroorganizme iz naše sredine, i na taj način uklanja brojne opasne materije koje se prenose vazduhom.

 

Takođe, Therapy Air Ion smanjuje prašinu u kući, a uklanja i opasne čestice iz duvanskog dima.

 

Ovaj 2 u 1 uređaj (prečišćivač i jonizator vazduha) je izuzetno koristan za sve članove porodice, a posebno u onim domaćinstvima u kojima ima beba ili ljudi koji pate od alergija.

 

therapy air ion 5 filtera antistaticki antialergijski hepa antibakterisjki filter od aktivog uglja

 

Brojne studije pokazale su da prečišćivač vazduha/jonizator može biti i velika pomoć u eliminaciji bakterija i virusa.

 

U aprilu ove godine, prestižna nemačka laboratorija GUI lab, izdala je sertifikat koji dokazuje da Therapy Air iOn eliminiše čak i SARS-CoV-2, odnosno koronavirus iz vazduha.

Sertifikat korona virus GUI lab Zepter Therapy Air Ion preciscivac vazduha corona virus

 

Dokazano eliminiše mikroorganizme iz vazduha (sertifikat GUI, Nemačka, 2020) – najsitnije čestice kao što su fina prašina, bakterije, grinje i virusi.

 

Ovaj aparat je 3 puta do sada proglašen za najbolji prečišćivač vazduha od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Još jedan sertifikat stigao je ove godine iz Poljske (sertifikat Allergy-Friendly product).

 

sertifikat therapy air ion alergije preciscivac vazduha jonizator

 

Najnoviji sertifikat iz Poljske, Alergy – friendly product predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha.

 

Posebno se preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci.

Therapy Air iOn prečišćava prostorije do 130m2.

 

Garancija na Therapy Air iOn je 5 godina.

Naručite aparat OVDE

Оставите коментар