fbpx

Zagađenost vazduha u Novom Pazaru

zagadjenost vazduha novi pazar

Kakva je zagađenost vazduha u Novom Pazaru?

 

Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine i specijalizovanih aplikacija, Novi Pazar danima spada u gradove sa najlošijim kvalitetom vazduha u Srbiji.

 

Od početka oktobra vazduh koji udišu Novopazarci bio je zagađen gotovo svakog dana.

 

Sajt Air Visual, koji prati zagađenje vazduha u celom svetu, pokazuje da je Novi Pazar u nedelju, 15. novembra, u jednom trenutku bio među najzagađenijim gradovima Srbije i Evrope, sa koeficijentom 255, što znači da je vazduh opasan po zdravlje osetljivih grupa stanovništva.

 

Najveći zagađivač vazduha u Novom Pazaru su suspendovane čestice PM2,5.

 

Čestice PM2,5 predstavljaju prašinu manju od 2,5 mikrometara nastalu od dima, čađi, kiseline i teških metala i najveća vrednost PM2,5 čestica tog dana bila je 204,6 mikrograma u kubnom metru vazduha. Dozvoljeno je, inače, do 50 mikrograma.

 

Glavni izvori PM10 čestica su grejanje, saobraćaj i industrija. Istraživanja su pokazala da udisanje PM čestica može da izazove osećaj gušenja i napad astme. 15. oktobra u Novom Pazaru PM10 čestica izmereno je 235,5 mikrograma u kubnom metru vazduha.

 

Zdravstveni radnici u Novom Pazaru upozorili su nedavno da u Novom Pazaru godišnje od posledica zagađenog vazduha umre oko 100 građana.

 

 

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu savršenog aparata za prečišćavanje vazduha, samo jedna tehnologija se izdvaja od drugih.

 

Plašimo se sudara korone i gripa, ali u Srbiji se upravo dešava JOŠ GORA KOMBINACIJA koja utiče na porast smrtnosti od kovida! pm cestice korona virus aerozagadjenje zagadjen vazduh

 

 

To je Therapy Air Ion, aparat visokih performansi, baziran na revolucionarnoj tehnologiji koja omogućava da prostor u kome živite bude čist i bezbedan. Vrhunska tehnologija za vrhunske rezultate!

 

Therapy Air ion je revolucionarni i po oceni nemačkih stručnjaka najbolji višefunkcionalni aparat za prečišćavanje i jonizovanje vazduha.

 

preciscivac vazduha jonizator vazduha therapy air ion zagadjenost vazduha

 

Testiran je i na Poljoprivrednom fakultetu u Tokiju. Ima hi-tech petostepeni sistem najsavremenijih filtera.

 

Efikasno eliminiše 99,9 odsto zagađivača iz vazduha.

 

Proizvodi oko 220.000 jona po 1 cm3, što predstavlja duplo veću količinu jona nego kod najvećih svetskih vodopada, kao što su Nijagarini vodopadi – 100,000 jona po cm3.

 

Najbolji prečišćivač vazduha po oceni nemačkih stručnjaka (nezavisno istraživanje expertentesten.de, Nemačka, 2016, 2019, 2020. godine).

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

Najnoviji sertifikat iz Poljske, Alergy – friendly product predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha. Posebno se preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci.

 

sertifikat therapy air ion alergije preciscivac vazduha jonizator

 

GARANCIJA 5 GODINA!

 

Naručite aparat OVDE

Оставите коментар