fbpx

Vazduh u Srbiji toliko ZAGAĐEN da je OPASNO biti napolju!

Vazduh u Srbiji toliko ZAGAĐEN da je OPASNO biti napolju! 2

USKORO UMESTO HIRURŠKIH NA GLAVU ĆEMO STAVLJATI GAS MASKE: Vazduh u Srbiji toliko ZAGAĐEN da je OPASNO biti napolju!

 

Kada se osvrnemo na zagađenje vazduha, naša zemlja se ponovo „crveni“ pa je opšta preporuka da se izbegava bilo kakva aktivnost napolju.

Bordo boja predstavlja poslednji stepen aerozagađenja koji se označava kao „opasan“. Preciznije objašnjeno, takav vazduh predstavlja zdravstveni alarm i svi mogu da osete ozbiljne posledice po zdravlje.Kada indeks aerozagađenja iznosi više od 300 PM 2.5. čestica, svi treba da izbegavaju svaki boravak na otvorenom!

Naročito izbegavati sve fizičke aktivnosti na otvorenom, maksimalno skratiti boravak na otvorenom ili ne izlazititi bez preke potrebe napolje, sve što možete preusmerite na rad u zatvorenom prostoru. Vazduh je u celoj Srbiji takav da se nikome ne preporučuje da bude na otvorenom, pogotovo ne da dišu duboko, budu aktivni, bave se fizičkom aktivnošću!

Koliko je ovo uznemirujući stepen zagađenja, najbolje o tome govore stručnjaci. U prilog tome, kada je u januaru prošle godine izmereno aerozagađenje od 240 PM 2.5 čestica, dr Dejan Žujović, pulmolog i načelnik Odeljenja za intervencije Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu, istakao je da je to je „inkompatibilno sa životom!“

Veoma nezdrav vazduh

Ništa manje opasna situacija nije i u pojedinim beogradskim opštinama, kao i u Lazarevcu gde je izmereno 205 PM 2.5 čestica. Ovaj grad obojen je u ljubičastu boju, što se označava kao „veoma nezdrav“ vazduh. To znači da će čitava populacija koja udiše takav vazduh verovatno biti pogođena, odnosno svi mogu da osete zdravstvene tegobe.

Svi ostali, posebno deca, treba maksimalno da ograniče boravak na otvorenom, a sve aktivnosti potrebno je preusmeriti na zatvoren prostor.

zagađenje therapy air ion zepter preciscivac vazduha

 

U crvenoj zoni

Kritična situacija danas je i u Smederevu, gde je izmereno 184 PM 2.5 čestica i ovaj grad obojen je u „crveni“ stepen aerozagađenja, što se definiše kao „nezdrav“ vazduh.

U takvim slučajevima kod svih građana mogu da se jave posledice po zdravlje, blaže ili jače, a oni koji pripadaju osetljivim grupama mogu da se suoče sa ozbiljnim zdravstvenim tegobama.
Ništa bolja situacija nije i u glavnom gradu, te se gotovo sve beogradske opštine nalaze u „crvenoj“ zoni, sa indeksom zagađenja između 160-150 PM 2.5 čestica, a slično je i u Pančevu.

Visok stepen zagađenja danas beleže Čačak i Kraljevo (183), potom Novi Pazar (181), a u stopu ih prate Niš (163), Valjevo (153) i Negotin (162).
Dakle, gotovo cela Srbija ponovo udiše nezdrav vazduh, a u pojedinim gradovima čak i opasan po zdravlje, kao što je Šabac, u kom je najgora situacija.

THERAPY AIR ION

 

Therapy Air iOn je patentirani prečišćivač vazduha sa petostepenim sistemom moćnih filtera koji uklanja 99,9% patogena i otrovnih čestica iz vazduha – PM2.5 i PM10, razne toksične supstance i gasove, bakterije, viruse, duvanski dim, prašinu, buđ, polen, grinje, dlake kućnih ljubimaca…

 

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha – od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

Therapy Air iOn je 3 puta proglašen za najbolji prečišćivač vazduha - od strane nezavisnih nemačkih stručnjaka (expertentesten.de 2016, 2019, 2020.).

 

U aprilu 2020 godine, prestižna nemačka laboratorija GUI lab, izdala je sertifikat koji dokazuje da Therapy Air iOn eliminiše čak i SARS-CoV-2, odnosno koronavirus iz vazduha.

 

Sertifikat korona virus GUI lab Zepter Therapy Air Ion preciscivac vazduha corona virus

 

Najnoviji sertifikat – Allergy-Friendly Product Certificate – predstavlja zvaničnu potvrdu da Therapy Air iOn eliminiše sve organske i neorganske alergene iz vazduha. Posebno se preporučuje osobama sa alergijama i astmom, kako odraslima tako i deci.

 

sertifikat therapy air ion alergije preciscivac vazduha jonizator

 

Ovaj uređaj je i jonizator (generator negativnih jona). Generiše 220,000 negativih jona/cm3, što ima blagotvorni uticaj na kompletno psihofizičko zdravlje čoveka.

 

Therapy Air Ion je neophodan za sve zatvorene prostore gde ljudi borave – žive, rade, jedu, spavaju tj. kuće, stanove, kancelarije, škole, vrtiće, ugostiteljske objekte, zdravstvene ustanove, sportske i rekreativne centre itd.

 

GARANCIJA 5 GODINA!

 

DIŠITE ZDRAVO I BEZBEDNO U ZATVORENOM PROSTORU!

Naručite Therapy Air Ion OVDE

Оставите коментар