fbpx

Vox klime iskustva

Vox klima iskustva – Pregled karakteristika i ocena korisnika

Vox klime

Vox klime su prepoznatljive na domaćem tržištu po povoljnom odnosu cene i kvaliteta, privlačeći pažnju sve većeg broja forumaša koji istražuju njihovu efikasnost i osobine. U današnjem vremenu, klima uređaji su postali nužnost u domaćinstvima, te se kupovina povoljnijih modela prati određenom dozom skepticizma. Međutim, vlasnici Vox klima redovno izražavaju zadovoljstvo svojim izborom.

Na raspolaganju su različiti modeli Vox klima, uključujući one sa on/off motorom, invertere i popularne prenosive „pingvine“. Klime sa on/off motorom, odnosno VSA modeli, su ekonomičniji, ali nešto manje energetski efikasni. Iako se ne ističu u ekstremno niskim temperaturama, korisnici foruma tvrde da su ovi uređaji izuzetno pogodni za hlađenje. Većini kupaca privlači pristupačna cena, a garancija od 5 godina često je ključni faktor pri odabiru Vox on/off klima.

S druge strane, Vox inverteri, posebno modeli sa oznakom IVA, dobijaju pozitivne ocene od vlasnika. Oni ističu da su inverter klime efikasne i pri vrlo niskim spoljašnjim temperaturama, što omogućava grejanje tokom hladnijih zimskih meseci. Vox inverteri koriste napredni R32 freonski gas, koji je do 8% efikasniji od često korišćenog R410 gasa. To rezultira visokim energetskim razredom A++, a vlasnici potvrđuju da računi za energiju tokom zime ostaju razumni.

Osim povoljne cene i efikasnog grejanja/hlađenja, vlasnici hvale i napredne funkcije Vox klima. Neki modeli su Wi-Fi spremni, omogućavajući vlasnicima upravljanje uređajem putem pametnih telefona. Takođe, prisutna je funkcija samočišćenja koja sprečava pojavu plesni, gljivica i drugih štetnih mikroorganizama. Noćni režim, koji smanjuje buku i štedi energiju, dodatni je plus. Ipak, kod nekih korisnika nije dobro prošlo pucketanje plastike na novim uređajima.

Vox pokretni klima uređaji nisu doživeli veliku popularnost među kupcima, pre svega zbog nedostatka mogućnosti grejanja. Zbog toga forumaši u istom cenovnom rangu preporučuju Hisense prenosive klime koje su, uprkos on/off motoru, visoko ocenjene za grejanje i hlađenje.

Vox klima iskustva

Uopšteno, veliki broj vlasnika izražava zadovoljstvo odnosom cene i kvaliteta Vox klima. Utisak sa foruma je da se najčešće biraju od strane onih koji stavljaju budžet kao prioritet. Ipak, iskusniji forumaši naglašavaju da Vox klime nisu najefikasnije niti najmodernije u svojoj klasi. Prema njihovom iskustvu, u tim aspektima Gree, LG i Hisense klime prednjače, mada su nešto skuplje i biraju ih kupci spremni da ulože više novca u kvalitetan klima uređaj.

VOX KLIME – PREDNOSTI:

  1. Povoljan odnos cene i kvaliteta
  2. Zadovoljavajuće sposobnosti grejanja i hlađenja
  3. Moderne funkcije
  4. Energetski efikasni inverteri
  5. Garancija od 5 godina
  6. Veliki broj zadovoljnih vlasnika

VOX KLIME – NEDOSTACI:

  1. Pokretni uređaji nisu dovoljno popularni
  2. Nisu u samom vrhu po pitanju efikasnosti i kvaliteta izrade