fbpx

Multi split klime iskustva

Multi split klime iskustva korisnika

Multi split klime

Diskusije na domaćim forumima o grejanju i hlađenju ukazuju na to da se kod multi split sistema klima uređaja može povezati do 5 unutrašnjih uređaja sa jednom spoljašnjom jedinicom. Ovaj sistem omogućava istovremeno hlađenje ili grejanje više prostorija i može se lako integrisati u različite vrste građevinskih objekata. Važno je napomenuti da ceo sistem radi tiho.

Što se tiče instalacije multi split klime, spoljna jedinica se obično montira na krov, terasu ili uz spoljni zid objekta. Preporučuje se angažovanje stručnjaka za povezivanje spoljne jedinice sa unutrašnjim, a instalacija unutrašnjih jedinica može se obavljati postepeno, posebno kod objekata u izgradnji.

Multi split klime iskustva

Korisnici ističu da je prednost u tome što unutrašnje jedinice mogu biti različitih modela, snage i kapaciteta. Iako je inicijalno ulaganje visoko, u online diskusijama se često naglašava da se tokom vremena ta investicija isplati.

Kada je reč o funkcionalnosti, multi split klime olakšavaju održavanje optimalne temperature u većim ili više manjih prostorija, a mnogi korisnici hvale dug vek trajanja sistema. Međutim, često se pominje i visoka potrošnja struje, što zahteva dodatno razmatranje pre nego što se odlučite za ugradnju. Takođe, na forumima možete pronaći komentare od osoba koje su protiv svih vrsta klima, tvrdeći da vazduh koji prenose nije zdrav.

PREDNOSTI MULTI SPLIT KLIMA SISTEMA:

  • Mogućnost postepene ugradnje
  • Različiti modeli i kapaciteti unutrašnjih jedinica
  • Efikasno grejanje i hlađenje više prostorija istovremeno

NEDOSTACI MULTI SPLIT KLIME:

  • Visoki troškovi instalacije i početne investicije
  • Potreba za angažovanjem profesionalaca za instalaciju i održavanje, što može biti skupo