fbpx

Flogocid mast

Mnogi ljudi koriste proizvode koji su prvobitno namenjeni životinjama kao deo svog procesa nege i lečenja. Jedan od takvih proizvoda je popularna Flogocid mast, čije su koristi dobro poznate mnogim našim sugrađanima i često je prisutna u kućnoj apoteci. Korisnici i medicinski stručnjaci tvrde da Flogocid mast čini čuda u lečenju upalnih stanja kože i sluzokože, kao i u procesu zarastanja rana. Sastav ovog preparata je potpuno prirodan i koristi se za različite stanja, bez neželjenih efekata.

Flogocid mast ili Flogocid krema: Namena, Upotreba i Iskustva

Stručnjaci iz oblasti veterinarske medicine potvrđuju da se zapravo mnogo više Flogocid masti, ili kako je poznata kao „flogocid krema“, koristi za ljudsku upotrebu. Oni su svedoci izvanrednih efekata koje ovaj preparat ima na ljudsku kožu. Flogocid krema, koja se koristi za ljudsku upotrebu, može se naći u apotekama i potpuno je proverena i sigurna za korišćenje.

Flogocid krema deluje antibakterijski, protivupalno, pomaže zaceljivanju rana i tretira gnojne infekcije, kao i ekceme. Prvobitno je bila namenjena za lečenje mastitisa, tj. upale vimena kod krava.

Flogocid mast se često koristi za tretman uraslih noktiju, akni i različitih problema sa kožom, dok je trudnice koriste za ublažavanje oticanja nogu. Mnogi zadovoljni korisnici će rado potvrditi blagotvorno dejstvo ove kreme, posebno kada je reč o lečenju povreda kože, upalnih procesa i ekcema.

Slično iskustvo vidimo i kod upotrebe konjskih melema, koji se već dugo koriste u terapijama i lečenju ljudi.

Sastojci Flogocid kreme (sastav Flogocid kreme)

Flogocid krema sadrži kompleks enzima u puferskom rastvoru, korisnu bornu kiselinu, beli vazelin, bezvodni lanolin, holesterol, tečni parafin, etarska ulja poljskog cveća i etarsko ulje lavande. Sastav ove kreme se bazira na prirodnim sastojcima koji su odgovorni za njenu efikasnost i velike koristi u ljudskoj upotrebi i lečenju.

Kako Flogocid krema deluje?

Njene aktivne komponente izazivaju nespecifičnu imunološku reakciju na mestu primene, što dovodi do pojačane imunološke reakcije ćelija i aktiviranja mehanizama za produkciju odbrambenih supstanci koje se bore protiv uzročnika infekcije. Na ovaj način se sprečava dalje širenje problema na koži ili sluzokoži.

Sastav Flogocid kreme efikasno se bori protiv upale i smanjuje simptome patoloških promena na koži i sluzokoži. Krema podstiče regeneraciju oštećenih tkiva i ubrzava proces zarastanja rana.

Mehanizam delovanja Flogocid kreme je čini izuzetnim preparatom za tretiranje i lečenje raznih upalnih stanja na koži i ubrzava proces oporavka. Zbog toga se Flogocid krema često koristi u lečenju mnogih tegoba i ima neprocenjivu primenu u ljudskoj upotrebi.

Za koje tegobe se koristi Flogocid krema? Namena Flogocid masti:

Flogocid krema ima široku primenu zbog jedinstvenog sastava prirodnih komponenti, posebno kompleksa enzima. Ova krema je izuzetno korisna za tretiranje različitih problema na koži i sluzokoži, bilo da se radi o infekcijama ili povredama. Koristi se za lečenje sledećih upalnih stanja:

 • Akne i bubuljice
 • Urastao nokat ili urasla dlaka
 • Ekcemi i alergijske reakcije
 • Oštećene površine kože
 • Svrab i ojedi

Flogocid mast takođe pomaže u oporavku oštećenih i upaljenih potkožnih tkiva i sluzokože, zbog čega je izuzetno korisna za rešavanje različitih problema. Efikasno deluje kod:

 • Sporog zarastanja rana
 • Inficiranih vlažnih ekcema
 • Otoka limfnih čvorova
 • Opekotina i promrzlina
 • Čireva
 • Furunkula
 • Fistula i upala sluzokože u usnoj šupljini

Flogocid krema je pokazala izvanredne rezultate i kod iritacija kože izazvanih dugim ležanjem ili upotrebom različitih pomagala u terapiji. Takođe je efikasna i u ublažavanju tegoba hemoroida, koje se brzo smiruju uz njenu primenu.

Kako se koristi Flogocid krema, odnosno Flogocid mast?

Flogocid krema se nanosi direktno na obolelo područje u debljem sloju i oko njega. Prema potrebi se može prekriti zavojem ili gazom. Za starije ili dugotrajne promene, kao što su fistule, flegmoni ili dekubitusi, preporučuje se češća i produžena upotreba, uz redovno menjanje zavoja prilikom svakog nanosanja.

Preporučuje se očistiti obolelo područje uklanjanjem mrtvog tkiva, suvih sekreta i dlačica pre nanošenja Flogocid kreme. Ovaj preparat je namenjen samo za spoljnu upotrebu, a preko milion zadovoljnih korisnika sa zadovoljstvom će potvrditi njegovu efikasnost.

Flogocid krema iskustva

Flogocid krema je pokazala izvanrednu efikasnost u tretiranju različitih kožnih problema, što je potvrđeno velikim brojem zadovoljnih korisnika, njih preko milion. Korisnici smatraju da je ova krema univerzalni proizvod koji efikasno rešava probleme kao što su bubuljice, akne, uporni ekcemi, ojedi, iritacije kože kod pacijenata koji leže, brzo zaceljivanje rana, ujedi insekata, čirevi i druge upale.

Flogocid mast ne izaziva neželjene efekte, iako se neki korisnici žale na njen neprijatan miris. Ipak, cena Flogocid masti je pristupačna i lako je dostupna u svim drogerijama i apotekama. Efikasnost ovog proizvoda za ljudsku upotrebu potvrđena je od strane Batutovog Instituta za javno zdravlje Republike Srbije, Vojnomedicinske Akademije u Beogradu i Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

FLOGOCID MAST PREDNOSTI :

 • Široka primena
 • Povoljna cena
 • Pogoduje različitim grupama
 • Nema izraženih neželjenih reakcija
 • Proizvedena u Srbiji

FLOGOCID MAST NEDOSTACI:

 • Neprijatan miris
 • Po mišljenju nekih korisnika slabo dejstvo

Flogocid Zaključak:

Flogocid mast ili Flogocid krema su proizvodi koji su našli široku primenu među ljudima, iako su prvobitno bili namenjeni za veterinarnu upotrebu. Njihova prirodna formula, koja sadrži enzime i druge korisne sastojke, pokazala se izuzetno efikasnom u tretiranju različitih kožnih problema, upala, rana i ekcema.

Ovi proizvodi su postali deo kućnih apoteka mnogih, a broj zadovoljnih korisnika je velik. Iako neki mogu smatrati da Flogocid krema ima neprijatan miris, njeni brojni benefiti, uključujući pristupačnu cenu i odsustvo ozbiljnih neželjenih efekata, čine je popularnim izborom za tretiranje kožnih tegoba.

Važno je napomenuti da se pre upotrebe bilo kog medicinskog proizvoda treba konsultovati sa stručnim licem ili farmaceutom, kako bi se obezbedila odgovarajuća upotreba i tretman. Flogocid mast i krema su primeri proizvoda koji su pronašli novu primenu u medicinskoj nezi ljudi, naglašavajući važnost fleksibilnosti i prilagodljivosti u oblasti zdravstva i nege kože.