fbpx

Burove obloge

Burove obloge upotreba – Burove obloge iskustva

Burove obloge

Burove obloge su tradicionalni srpski proizvod koji se koristi za lečenje zapaljenja na koži, povreda, otečenih zglobova i upala tetiva. Dostupne su u obliku tableta, praška i gela, što omogućuje raznovrsne opcije za olakšanje različitih zdravstvenih problema.

Burove obloge za otok

Burove obloge su posebno korisne za smanjenje otoka, opuštanje zglobova na rukama i nogama, relaksaciju mišića i olakšavanje bolova. Osim toga, ove obloge su efikasne i kod proširenih vena. Takođe, Burove obloge pružaju pomoć kod povreda, uganuća i iščašenja praćenih bolom i otokom.

Burove obloge upotreba – Burove tablete ili prašak

Burove obloge 2

Burove obloge se primenjuju na koži u obliku vodenog rastvora (burove tablete ili burov prašak se rastvara u vodi). Nakon rastvaranja u vodi, aktivne supstance u preparatu stupaju u međusobnu hemijsku reakciju i formiraju jedinjenje aluminijum-monobazni acetat.

Postupak primene je veoma jednostavan: u 400 ml mlake vode dodate sadržaj plave i bele kesice (ili tablete). Mešajte neprekidno dok ne dobijete bistar plavi rastvor. U pripremljeni rastvor umočite pamučnu tkaninu, blago je iscedite od viška tečnosti i stavite na željeno mesto. Kada se tkanina osuši, postupak se može ponoviti. Ponavljajte postupak sve dok se ne potroši kompletno pripremljen rastvor. Postupak se može ponoviti više puta, po potrebi.

Burov Gel

Burov Gel je kompleksan biljni preparat, stvoren da pruži olakšanje kod različitih bolnih stanja, uključujući:

  1. Različite povrede, uganuća i iščašenja praćena bolom, otokom i hematomima.
  2. Bolove u zglobovima.
  3. Upale mišića ruku, vrata i ramena.
  4. Simptome reumatskog artritisa.
  5. Umorne i teške nogu usled otežane venske cirkulacije izazvane fizičkim naporima i drugim stanjima.
  6. Proširene vene, doprinoseći smanjenju osećaja umora i oticanja.

Burov Gel je namenjen za spoljašnju primenu i preporučuje se koristiti ga dva do tri puta dnevno na obolelim ili povređenim mestima. Posebno se preporučuje sportistima da ga koriste kao masažni gel 15 minuta pre treninga kako bi ubrzali i poboljšali zagrevanje mišića, kao i posle treninga radi bržeg oporavka mišića. Burov Gel trenutno pruža osećaj svežine i hlađenja, koji se ubrzo transformiše u prijatan osećaj topline podstaknut povećanim protokom krvi. Ovaj gel ima lokalno protivupalno i blago analgetičko dejstvo koje brzo ublažava bol.

Burove obloge 3

Kada je reč o oslabljenoj venskoj cirkulaciji, Burov Gel pomaže povećati propusnost perifernih krvnih sudova, jača tonus vena i sprečava oticanje. Ovaj gel sadrži ekstrakte gaveza i piskavice koji, pored protivupalnog dejstva, sprečavaju pucanje kapilara i izlazak tečnosti izvan krvnih sudova, čime se efikasno sprečava oticanje. Takođe, ovi ekstrakti poboljšavaju tonus krvnih sudova u koži i pospešuju cirkulaciju krvi. Ekstrakti nevena i kamilice deluju protivupalno i imaju blago analgetičko dejstvo. Pantenol i alantoin podstiču rast ćelija, ubrzavajući proces obnove oštećenog tkiva. Mentol i kamfor stimulišu protok krvi i blago anesteziraju, pružajući olakšanje od bolova u mišićima i zglobovima, te deluju umirujuće.

Burov Gel sadrži ekstrakte iz 12 različitih biljaka koje su poznate po svojim blagotvornim svojstvima još od davnina, uključujući gavez, grčko seme, kamilicu, neven, kantarion i mnoge druge. Zbog svoje gelaste strukture, Burov Gel se lako nanosi, a posebno je praktičan za korišćenje na kosmatim delovima tela, ne ostavljajući masni trag na koži.

Burove obloge iskustva

Pacijenti u online diskusijama ističu brzinu delovanja Burovih obloga pri smanjenju otoka i bola. Važno je napomenuti da se Burove obloge mogu primenjivati i kod povreda životinja, ali nisu pogodne za tretman preosetljivih mesta na koži i otvorenih rana.

Iskustva korisnika sa Burovim oblogama su uglavnom pozitivna. Mnogi ljudi prijavljuju da im obloge pomažu u smanjenju otoka, bola i upale.

KLIKNI OVDE

Hiperbarična komora iskustva